Wie

Uit een idee groeit een geheel dat groter is dan de som van de afzonderlijke delen. De Groene Vlinder biedt een platform waar je niet alleen aan je eigen ontwikkeling kunt werken maar waar je ook andere mensen in hun ontwikkeling kunt bijstaan. Lees meer over wat de Groene Vlinder is op deze pagina, en als je meer wilt weten over de delen die het geheel uitmaken, dan staan hieronder een aantal profielen van de mensen die hun schouders onder dit bijzondere initiatief hebben gezet.


Ik heb het als heel bijzonder ervaren dat de Groene Vlinder op mijn pad is gekomen en voelde me meteen aangetrokken om actief te zijn als meebouwer; het voelde gewoon goed. De zuivere intentie om altijd prioriteit te geven aan het unieke zijn van elk individu past volledig bij mijn kijk op mensen. Bij mij heeft Groene Vlinder al voor ontelbare onvergetelijke momenten en ontmoetingen gezorgd. We hebben veel inspiratie gezaaid en daarbij in de praktijk gemerkt dat élk mens een waardevol verhaal heeft. Vanuit respect en kwetsbaarheid met elkaar delen, heeft iets magisch…

Als ‘De Schatvinder’ is het mijn doel om mensen te helpen schitteren. Dat is wat we bij de Groene Vlinder eigenlijk ook doen en daarom voel ik me daar zo thuis.
— Edwin Frericks – De Schatvinder


Bij Groene Vlinder ben ik co-creator, co-founder en organiseer ik inspiratiebijeenkomsten. Tijdens ont-moeten, ont-dekken en ont-wikkelen mag je in de proef-/vlindertuin je ding uitproberen en leren van anderen. Tegelijk doe ik ook actief mee met workshops die je dichter bij je gevoel brengen: er is ruimte voor een (schater)lach, maar zeker ook een traan. Meedoen kan confronterend zijn en als je dat omarmt, durf je meer buiten de bekende paden te stappen.

Op de dag dat de lente begon, schreef ik me in met mijn bedrijf Sparkling Biz – meet & connect om sprankelende ontmoetingen en verbindingen te organiseren. Met dank aan een Groene Vlinder is sinds kort ook mijn website ‘on air’ en in ontwikkeling. Een andere Groene Vlinder zei over mij ‘jij bent van de linkjes maken’. Ben/ken je iemand die Groene Vlinders wil inspireren met hun ontwikkelingsproces en resultaat? Ik hoor het graag. Kom je binnenkort ook ont-moeten? Check de Agenda hiernaast en meld je aan, deel & je mag ook iemand meenemen. Tot ziens?

Jacoline Peek-Hamoen — Sparkling BizLinkedIn


Wat me aanspreekt bij de Groene Vlinder is dat het puur draait op enthousiasme van mensen die bezig willen zijn met persoonlijke ontwikkeling. Er wordt gedeeld en aangemoedigd, gegeven en ontvangen. Het is nieuwe energie en die blijft in beweging zonder geldstroom. Mensen kunnen hier zichzelf zijn en hun kwaliteiten en talenten ontwikkelen. Het is heel inspirerend om workshops te volgen en uitdagend om zelf een workshop te geven. Natuurlijk maak ik hier graag deel van uit: ik laat me inspireren en geef zelf de workshops ‘Ontdek je levensmissie’ en ‘Kernkwaliteiten’.

Vanuit mijn praktijk Life Alignment Coaching begeleid ik hoogsensitieve mensen bij het ontdekken en manifesteren van hun levensmissie. Je echte wensen komen boven vanuit ontspanning en daarvoor heb ik de Sound Experience ontwikkeld. Als ondernemer heb ik de nodige ervaring die ik graag deel in de workshop Start je eigen praktijk.
— Richard Hereijgers – Life Alignment CoachingSound ExperienceStart je eigen praktijk workshop


De Groene Vlinder is voor mij vanaf mijn eerste ontmoeting echt thuiskomen. Samen met gelijkgestemde zielen, ieder met een eigen unieke persoonlijkheid bouwen aan een prachtig project, ieder met onze eigen specifieke kwaliteiten. Samen groeien naar wie we in wezen al zijn! Naast de geweldige workshops die ik afgelopen maanden heb mogen bijwonen, ben ik ook erg blij dat ik mijn steentje bij kan dragen. Tot nu toe gaf ik de volgende twee workshops:

  • Ontdek het kind in jezelf
  • Spelen met de dierenriem

Niet alleen het uitvoeren van de workshops is zo leuk en waardevol, maar ik geniet ook met volle teugen van het creatieproces waarin ik mijn creativiteit, inventiviteit en kennis vorm kan geven.

De naam van mijn praktijk is: Draad van Ariadne. Op een speelse, warme en integere manier probeer ik een ander op weg te helpen totdat hij of zij weer in staat is zelfstandig verder te gaan. Mijn specialiteiten zijn: kunstzinnige ontwikkeling, astrologie, bachremedies, healingswerk, inzichts- en bewustzijnsvergroting.
Rikie van Well — De draad van Ariadne


Een bijzondere groep mensen die hun eigen ontwikkeling serieus neemt en daarbij de rest van de wereld niet vergeet. Wat nu in Eindhoven wordt neergezet is uniek: de deelnemer van vandaag is de trainer van morgen en is overmorgen weer gewoon deelnemer. Nieuwe initiatieven worden dagelijks bedacht, getest en vervolmaakt op een plek waar ruimte is voor zowel gelijkgestemden als andersdenkenden. Wie wil daar nu geen deel van uitmaken? Ik wel, dus.
— Theo van der Ster – TvdS en XteXt