Wat

Wat doet de Groene Vlinder eigenlijk?

De Groene Vlinder creëert verrassende en ongedwongen bijeenkomsten waarbij je kunt ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.

Nog een paar passende trefwoorden zijn: inspiratie, verbinding, warmte, co-creatie, dromen, delen, de mens centraal, nieuwe energie, ruimte, vertrouwen, vrijheid.

Wat is het doel van de bijeenkomsten?

We willen ruimte bieden aan allerlei vormen van inspiratie, van verbinding en van gewoon ‘zijn’. Als je het aandurft om in elk mens het unieke en wonderlijke te willen zien, kun je door elk mens geïnspireerd worden.
En als je het aandurft om dat ook in jezelf te zien, kun je een inspiratiebron voor ieder ander mens zijn. Neem zelf het initiatief om anderen en jezelf te ontmoeten, onverwachte dingen te ontdekken en stappen te zetten in je ontwikkeling.

Wat is de Groene Vlinder nog meer?

De Groene Vlinder biedt een voedingsbodem voor vruchten die je vooraf nog niet altijd kunt zien. We bieden ruimte aan initiatieven waarbij de passie van mensen tot bloei kan komen. En waarbij mensen met dezelfde dromen met elkaar in verbinding kunnen komen.

Zo kunnen er werkgroepen ontstaan die vanuit gedrevenheid met elkaar aan de slag gaan. Een paar voorbeelden van mogelijke werkgroepen zijn: talentontwikkeling, horeca, zorg.

Deze werkgroepen ontkiemen vanuit de Groene Vlinder-bodem en kunnen uitgroeien tot duurzame samenwerkingsverbanden met indien gewenst een rechtsvorm, zoals een stichting of een werknemerscoöperatie. Daarin kunnen potentiële geldstromen beter hun weg vinden dan in een organisatie zonder rechtsvorm. Want we vinden geld zeker geen vies woord. We willen alleen waken voor oude patronen, waarbij winstoogmerken ten koste van mensen gaan.

Groepen die ontstaan uit de Groene Vlinder zijn daaraan geen verantwoording schuldig maar willen hier wel altijd mee verbonden blijven en staan achter de kernwaarden.