Intuïtief muziek maken

De workshop Intuïtief muziek maken begon met een korte toelichting door Richard Hereijgers. Eén persoon begint met een instrument, en vervolgens kan ieder bij zichzelf voelen of hij daar wat aan toe wil voegen of alleen maar wil luisteren. Je kunt in afstemming met wat er al gebeurt een instrument pakken en mee gaan doen. Natuurlijk kun je ook je stem inzetten. Na enige tijd voelt ieder dat het klaar is en mag er even stilte zijn, waarna er weer iemand begint en het volgende muziekstuk mag ontstaan.

Alle deelnemers deden enthousiast mee. Er was veel te ervaren, zoals wel of niet je eigen ruimte innemen, of juist ruimte geven aan anderen, je moment pakken of voorbij laten gaan, jezelf laten horen of juist niet, moet het perfect of mag je experimenteren van jezelf en luisteren naar en afstemmen op elkaar.

Meer informatie over de activiteiten van Richard is te vinden op
www.soundexperience.nl
www.muziekcoach.nu