Kinderen van hectiek naar rust 1-12-2017

NB: Deze workshop is afgelast en zal op een nader te bepalen datum wederom worden aangeboden.

Stap uit de hectiek van de dag en kom tot rust!

Druk, druk, druk. Wij hebben het druk en we leren het onze kinderen. Als je maar kan zeggen dat je druk bent dan doe je er toe. En ondertussen leren we onze kinderen om stress te hebben.

 • Wil jij je kinderen leren hoe ze kunnen ontspannen?
 • Wil jij je kinderen leren hoe ze meer zelfvertrouwen krijgen?
 • Wil jij een positief gesprek met je kind?
 • Wil jij gewoon een parelmomentje met je kind?

Wij zijn Inez van Arkel en Maaike Frankena van Lefkracht. In ons boek Verhalen met L.E.F. vind je onze L.E.F.-methode. Hier vertellen wij over en werken wij mee.

Wij willen kinderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Om dat te bereiken bieden wij ouders en leerkrachten materiaal aan om kinderen te helpen bij het opgroeien tot zelfstandige blije en verantwoordelijke volwassenen vol zelfvertrouwen.

Wij leren je:

 • Hoe je hoofd weer rustig wordt.
 • Hoe je elkaar kan masseren.
 • Onze 5 minuten geheimen, wij geven je 5 minuten tips om de sfeer te keren.

Is je kind heel boos of verdrietig? Met deze tips krijg je hem in 5 minuten rustig. Ben je zelf onrustig of gefrustreerd? Jij bent in 5 minuten van dat beklemmende gevoel af.

Wij krijgen vaak reacties als: mijn hoofd kwam tot rust, het lijkt of ik even op vakantie ben geweest.

Ben je een ouder, een kind tussen de 4 en de 12 jaar, of werk je met kinderen? Kom en ervaar het!

Maaike Frankena 06-2224 1171
Inez van Arkel 06-4154 2873
lefkracht@gmail.com
www.lefkracht.nl

https://www.facebook.com/Lefkracht/

Programma en tijden

Vrijdag 1 december
15.30 uur inloop
16.00 uur start workshop
17.30-18.00 uur einde workshop

Er is geen maximum aantal deelnemers maar we weten wel graag van tevoren hoeveel mensen er komen en vragen je daarom je middels het onderstaande formulier aan te melden. Ben je verhinderd, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dat kan door het formulier nogmaals in te vullen en in het veld Opmerkingen te vermelden dat je niet kunt komen.

Locatie: Evoluon
Adres: Noord Brabantlaan 1a, 5652 LA Eindhoven
Telefoon: 040-2504620
Parkeergelegenheid op het terrein van Evoluon
Openbaar vervoer: Hermes buslijn 401, 402 & 403 vanaf Eindhoven CS.

Huisregels

 • Alle workshops van de Groene Vlinder zijn gratis toegankelijk.
 • Het Evoluon stelt haar zalen gratis aan ons beschikbaar en ziet dat als een vorm van social return. Daar zitten een paar voorwaarden aan vast:
  • Consumpties zijn uitsluitend tegen betaling te verkrijgen in het restaurant van het Evoluon. Het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen.
  • We laten de ruimtes achter zoals we deze hebben aangetroffen. Van deelnemers wordt verwacht dat ze helpen na afloop om de ruimte schoon en opgeruimd achter te laten. Vaak hoeven er alleen tafels en stoelen teruggezet te worden; soms moet er rommel van de vloer worden geraapt en mogen tafels worden schoongemaakt.
  • Als je een workshop van de Groene Vlinder volgt, ga je ermee akkoord dat er tijdens de workshop foto’s worden gemaakt. Deze foto’s gebruiken we voor de impressies op onze website en dienen om potentiële deelnemers meer informatie over de Groene Vlinder en onze workshops te verschaffen.
 • In verband met zaalgroottes en reserveringen weten we graag van tevoren hoeveel mensen er komen. Daarom staat er bij elke aankondiging een aanmeldformulier. Mocht je dat formulier hebben ingevuld en om een of andere reden niet kunnen komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dat is handig voor ons en bovendien een teken van respect tegenover de workshopgever, die tenslotte gratis haar/zijn tijd beschikbaar stelt. Dit geldt nog veel meer als een workshop een maximum aantal deelnemers heeft. Want als je je hebt aangemeld en niet komt, houd je onterecht een plek bezet, een plek die heel waardevol kan zijn voor iemand anders.
 • Vrijwillige bijdrage: de workshops van de Groene Vlinder zijn gratis maar als organisatie maken we wel incidentele kosten, bijvoorbeeld voor de hosting van onze website. Wil je daar een klein bedrag (bijvoorbeeld een euro) aan bijdragen, dan staat er bij elke workshop een donatiepotje.