Wandeling Wasven

Je moet maar mazzel hebben. Eindhoven heeft geen grachten en eeuwenoude koopmanshuizen — daarvoor moet je naar steden als Amsterdam en Utrecht — maar wel zoveel groen dat je de stadsgrenzen niet hoeft te verlaten als je de ongerepte natuur wilt opzoeken.

Zo loop je door een woonwijk, en zo zie je door de vele bomen alleen het bos nog. Noor Belgraver had deze ochtend georganiseerd en als startpunt het Groendomein Wasven gekozen.

Het Wasven is sowieso al een leuke plek om te bezoeken. Er is een enorme tuin met biologische kruiden en groenten, ze bakken er brood en je kunt er op elke dag behalve maandag lunchen.

De wandeling voerde onder meer langs een paddenpoel, de Collse Watermolen, die in 1884 nog door Vincent van Gogh is geschilderd (zie Wikipedia), en langs het Mariakapelletje.

Onlangs de niet al te rooskleurige weersverwachting is het de hele wandeling droog en zonnig gebleven. De fietstocht terug naar huis door een wolkbreuk was wat minder maar al met al hebben we een fantastische wandeling gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *